Izpostavljamo

COVID-19: Poziv prostovoljcem v občini Ivančna Gorica

Ivančna Gorica, 16.03.2020


Spoštovani, potrebujemo vašo pomoč! Postanite prostovoljci in pomagajte pri zagotavljanju pomoči ljudem v stiski v času epidemije koronavirusa.
V kolikor ste starejši od 18 let, povsem zdravi, mobilni in brez kroničnih bolezni ali kroničnega bolnika med svojimi najbližjimi ter v zadnjih 14 dneh niste bili v neposrednem stiku z okuženimi in ste pripravljeni pomagati, da bi na kakršenkoli način pripomogli k lažjemu in učinkovitejšemu boju s koronavirusom na območju Občine Ivančna Gorica, vas vabimo, da svoje podatke

IME IN PRIIMEK, TELEFON, ELEKTRONSKO POŠTO in vaše morebitne KOMPETENCE in VEŠČINE na področju zdravstva, sociale, dela z otroki, oskrbe z nujnimi življenjskimi potrebščinami, ...

posredujete na e-pošto: tatjana.markelj@ivancna-gorica.si ali na telefonsko številko oziroma SMS sporočilom na: 041 788 660 vsak dan med 8.00 in 20.00 uro.

Predvidevamo, da bo prostovoljska pomoč potrebna pri:
  • Dostavi nujnih življenjskih potrebščin ljudem na domu v primeru izolacije ali karantene in še posebej starejšim, ki so zaradi večje ranljivosti trenutno najbolj kritična skupina ljudi;
  • Koordinaciji ali logistični podpori za nudenje pomoči;
  • Izvedbi drugih nalog po dogovoru s Civilno zaščito Občine Ivančna Gorica.
V kolikor ima kdo od vas opravljen bolničarski tečaj in bi bil pripravljen sodelovati v ekipah za prvo pomoč, je več kot dobrodošel!

Vaše podatke bomo evidentirali, vas uvrstili na listo prostovoljcev in vas kontaktirali le v primeru, da bi prišlo do razmer, ki bi narekovale vključite dodatne pomoči.

Za vaš odziv se vam iskreno zahvaljujemo !

Dušan Strnad, župan

To spletno mesto uporablja spletne piškotke. Z nadaljevanjem uporabe spletnega mesta dajete soglasje za namestitev piškotkov na vašo napravo, s katero dostopate do spletnega mesta. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj.
Ne strinjam se s piškotki