Izpostavljamo

Razstava »Umetnost iz pod naših rok«

Ivančna Gorica, 21.02.2020


V petek, 14. februarja, prav na Valentinovo, so člani Kulturno športnega društva iz Doba s pomočjo Krajevne skupnosti Dob v nekdanji šoli v Hrastovem Dolu pripravili prav posebno razstavo. Razstavo slik na platnu, fotografsko razstavo, kvačkane izdelke, nakit in rože iz krep papirja.
Dvorana se je napolnila do zadnjega kotička in predsednica papirčkaric Renata Čebular je tudi razstavo otvorila z besedami: »Včasih se nam zdi, da se umetnost in narava razhajata. A če se dobro ozremo okrog sebe in vase, potem moramo priznati, da sta umetnost in narava veliki učiteljici življenja.«

Sledil je nastop Moškega pevskega zbora iz Doba pod vodstvom Žiga Jernejčiča. Zbrane je pozdravil tudi predsednik KŠD DOB Rok Glavič, predsednik PGD Hrastov Dol Tone Oven in predsednik KS Dob pri Šentvidu Andrej Pušljar.
Po uradnem odprtju razstave so članice papirčkaric zaigrale skeč avtorice Dragice Šteh. Prisotni so se lahko posladkali z dobrotami članic KŠD Dob. Vsak obiskovalec pa je prejeli še darilo - Valentinčka.

Na razstavi sodelujejo:
Turistično društvo Krka, Kulturno društvo Korinj, mlada umetnica iz Hrastovega Dola Ana Rus, Petra Virant, mladi fotograf Luka Šteh iz Velikih Pec, Marija Plevnik iz Ivančne Gorice in članice organizatorke papirčkarice iz KŠD Dob.
Razstava je na ogled do 22. marca in sicer s predhodno najavo.
Termini razstav:
- soboto od 16. ure do 20. ure in
- nedeljo od 9. ure do18 ure.

Seveda je možen ogled tudi kateri drugi dan s predhodno najavo na telefon 031 782 848 - Renata.

Fotogalerija >>To spletno mesto uporablja spletne piškotke. Z nadaljevanjem uporabe spletnega mesta dajete soglasje za namestitev piškotkov na vašo napravo, s katero dostopate do spletnega mesta. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj.
Ne strinjam se s piškotki