Izpostavljamo

Za Društvo prijateljev konj Višnja Gora je uspešno leto

Ivančna Gorica, 18.02.2020


V soboto, 15. februarja 2020, so se v prostorih Gasilskega doma na Vrhu pri Višnji Gori na rednem letnem občnem zboru zbrali člani Društva prijateljev konj Višnja Gora. Po pozdravu predsednika Petra Zajca so izvolili delovno predsedstvo, ki ga je vodil Pavel Groznik.
Številni gostje in predstavniki sosednjih konjerejskih društev iz vseh koncev Slovenije so uvodoma prisluhnili bogatemu poročilu predsednika društva iz preteklega leta. Društvo, ki šteje 118 članov, je v preteklem letu še posebej zaznamovalo praznovanje 20. obletnice delovanja društva, ki so jo slovesno obeležili meseca avgusta na Kmetiji Čož. Poleg praznovanja dvajsete obletnice, so se člani udeležili številnih prireditev v občini Ivančna Gorica in preko trideset konjskih prireditev in tekmovanj po vsej Sloveniji. V nadaljevanju so sprejeli nov delovni načrt, ki ga bodo s skupnimi močmi poskušali realizirati. Že tradicionalno bodo s konjsko vprego v staro mestno jedro Višnje Gore popeljali goste na start Jurčičevega pohoda, sodelovali na praznovanju dneva državnosti na Polževem, Aninem sejmu, pripravili društveni pohod in na Štefanovo pripravili tradicionalni blagoslov konj na Veliki Dobravi.
Zbrane so v nadaljevanju pozdravili predstavniki prijateljskih društev, predsednik Kmetijsko-gozdarske zbornice Cvetko Zupančič, podžupan občine Žirovnica Sebastijan Zupan, župan občine Ivančna Gorica Dušan Strnad in ostali gostje. Gostje so še posebej pohvalili bogato delo društva ter želje po sodelovanju še naprej. Župan Strnad je izpostavil še, da poleg Višnjanskih in Žirovniških konjarjev, dobro sodelujeta tudi občini Ivančna Gorica in Žirovnica. Občini sta tesneje povezani na področju čebelarskega turizma, kranjske čebele in praznovanja svetovnega dneva čebel.
Društvo se je za finančno pomoč pri praznovanju 20-letnice društva in nakupu prikolice za prevoz konjskih vpreg še posebej zahvalilo županu Dušanu Strnadu. Zahvalo za pomoč pri razvoju in delu društva je prejela še Krajevna skupnost Višnja Gora, občina Žirovnica in Konjeniški klub Stol iz Žirovnice.


To spletno mesto uporablja spletne piškotke. Z nadaljevanjem uporabe spletnega mesta dajete soglasje za namestitev piškotkov na vašo napravo, s katero dostopate do spletnega mesta. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj.
Ne strinjam se s piškotki