Župan tudi v letu 2020 nadaljuje z obiski po krajevnih skupnostih

Ivančna Gorica, 15.01.2020


V mesecu januarju bo župan Dušan Strnad skupaj s podžupanom Tomažem Smoletom začel z obiski po vseh krajevnih skupnostih. Namen obiska je dvojen. Kot prvo se bo seznanil z izvedenimi aktivnostmi oziroma deli v preteklem letu ter pridobil informacije o prioritetnih projektih po posamezni krajevni skupnosti.
Prvo izmed načrtovanih srečanj je potekalo že pred zaključkom minulega leta v gasilskem domu Dob s prebivalci Krajevne skupnosti Dob pri Šentvidu. Razširjene seje so se poleg članov sveta krajevne skupnosti udeležili še predstavniki lokalnih društev in organizacij, nekateri občinski svetniki, predstavniki Javnega komunalnega podjetja Grosuplje in posamezni krajani.
Zbrane je uvodoma pozdravil predsednik KS Dob Andrej Pušljar in skupaj s člani krajevne skupnosti predstavil informacijo o končanih večjih investicijah v letu 2019 in načrtih za prihodnja leta. Še posebej so izpostavili ureditev nekaterih nevarnih odsekov lokalnih cest, načrt postavitev javne razsvetljave po posameznih vaseh ter obnovitvena dela na vodovodni infrastrukturi. V načrtu je tudi izgradnja oziroma postavitev manjšega otroškega igrišča na novo zgrajenem športnem igrišču Dob.
Župan Dušan Strnad je prisotnim povedal, da je trenutno največji projekt v tem delu občine v naslednjih letih izgradnja novega vrtca v Šentvidu pri Stični. Zbrane je seznanil še o načrtih izgradnje optičnega omrežja, javne razsvetljave ter ureditve pokopališke in pogrebne dejavnosti. Ob zaključku se je vodstvu krajevne skupnosti zahvalil za dobro sodelovanje. Prisotne je nagovoril tudi podžupan Tomaž Smole, ki je zbranim zaupal, da je za sodelovanje in komunikacijo s krajevnimi skupnostmi odslej zadolžen prav on.
Seja se je sicer začela na športnem igrišču, ki je umeščen ob gasilskem domu. Tamkajšnji gasilci so na kratko predstavili delovanje društva in opremo ter prisotne seznanili o načrtovani izgradnji garaže za gasilsko vozilo.
Župan Dušan Strnad bo z obiski nadaljeval v prihodnjih dneh na sejah svetov krajevnih skupnosti Šentvid pri Stični, Stična, Ivančna Gorica in Višnja Gora.


To spletno mesto uporablja spletne piškotke. Z nadaljevanjem uporabe spletnega mesta dajete soglasje za namestitev piškotkov na vašo napravo, s katero dostopate do spletnega mesta. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj.
Ne strinjam se s piškotki