Izpostavljamo

Glasbena skupine Amabile ponovno navdušila

Ivančna Gorica, 30.10.2019


Nedelja, 27. oktober, je bil za marsikoga poseben dan. Vsekakor je bil ta dan poseben za vse, ki so zvečer prišli v dvorano Kulturnega doma Ambrus in prisluhnili četrtemu samostojnemu koncertu Glasbene skupine Amabile. Dekleta so pripravila nepozaben dogodek in navdušila občinstvo.
V Glasbeni skupini Amabile, ki že vse od začetka deluje znotraj Kulturnega društva Ambrus, prepevajo štiri odlične glasbenice, predvsem pa srčne, nasmejane mladenke – Monika in Manca Hočevar iz Ambrusa ter Nika in Polona Škoda iz Zagradca. Zasedba s svojimi glasovi in igranjem na različne inštrumentte (violončelo, kitaro, flavto, klavir, violino ...) polepša številne prireditve doma in v občini, poleg tega pa nastopa tudi širše po Sloveniji in postaja vedno bolj prepoznavna. Dekleta družijo sestrske in prijateljske vezi ter velika ljubezen do glasbe. Njihova predanost glasbi in skupnemu ustvarjanju sta vsekakor razlog, da jim nikoli ne zmanjka idej in je vsak njihov samostojni koncert malce drugačen. A bistvo ostaja enako. Skozi vsako zapeto pesem se želijo dotakniti ljudi, jim ponesti zgodbe in čustva, skrita za besedili in melodijami, ter vzbuditi njihova občutja. Tako je bilo tudi na nedeljskem koncertu.
Dekleta so za prelepo uverturo v večer poskrbela s svojo prvo avtorsko pesmijo Sanjam, ki jo je napisala Polona Škoda in so jo umetnice v letošnjem letu tudi studijsko posnele. V nadaljevanju so se pevke in inštrumentalistke predstavile s slovenskimi in tujimi pesmimi, za katere je večino priredb napisala Monika Hočevar. Nežne in zasanjane, pa tudi nagajive in udarnejše pesmi. Take, ki slavijo življenje in ljubezen. Številne med njimi so že večne, nekatere pa to vsekakor bodo. Mladim ustvarjalkam so se na odru pridružili tudi njihovi gostje – člani Ansambla Roka Žlindre. Glasbeni zasedbi sta se povezali letos, in sicer na pobudo ansambla, da bi se na festivalu Slovenska polka in valček skupaj predstavili s pesmijo Veliko je želja. Nastop v Ambrusu je bil tako nadaljevanje njihovega glasbenega sodelovanja. Nekaj pesmi so zapeli skupaj, člani Ansambla Roka Žlindre pa so za dobro voljo poskrbeli tudi s svojo najnovejšo polko.
Koncert je bil izjemen, kar lahko potrdijo tudi številni obiskovalci, ki so do zadnjega kotička napolnili ambruško dvorano. Članice Glasbene skupine Amabile so ponovno dokazale, da jim glasba pomeni vse, da se v njej počutijo svobodno in domače ter da so v tem, kar počnejo s srcem, odlične. Če jim želite prisuhniti in vsaj za nekaj časa postati del njihove glasbene pravljice, lahko pridete kak petek v Terme Topolšica, kjer do konca letošnjega leta redno nastopajo. Ne bo vam žal.

Špela Zupančič, KD Ambrus
Foto: Jan Hrovat


To spletno mesto uporablja spletne piškotke. Z nadaljevanjem uporabe spletnega mesta dajete soglasje za namestitev piškotkov na vašo napravo, s katero dostopate do spletnega mesta. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj.
Ne strinjam se s piškotki