Župan Dušan Strnad o Tednu otroka in Svetovnem dnevu učiteljev

Ivančna Gorica, 11.10.2019


Letošnji teden otroka, ki ga obeležujemo v prvem tednu oktobra, smo ga v občini Ivančna Gorica začeli zares veličastno. Skoraj 200-članska zasedba nastopajočih in njihovih mentorjev, je z odigranim Muzikalom Tu smo doma, ponovno dokazala, da ima OŠ Stična resnično veliko srce.
Na osrednji prireditvi (petek, 4. oktober 2019) posvečeni praznovanju dvajsete obletnice pobratenja med občinama Ivančna Gorica in Hirschaid, so delo učencev in učiteljev odkrito pohvalili tudi predsednik Državnega sveta RS Alojz Kovšca, župan Hirschaida Klaus Homann in župan Dušan Strnad. Slednji se je v nagovoru med drugim spomnil tudi na Teden otroka in Svetovnega dne učiteljev.
Povedal je: »Povezovanje med učenci šol iz obeh občin je v zadnjih letih prineslo svežino mladostnega vetra v naše medsebojne odnose. Naslednji teden je Teden otroka. Veliko besed bo namenjenih pravicam, veselju, sprostitvi in aktivnemu preživljanju prostega časa. Veseli me, da v naši občini na to pazimo skozi vse leto in da se trudimo za to, da bi bilo srečno, ustvarjalno, zdravo in varno otroštvo predpostavka in ne posledica naših prizadevanj. In tukaj smo spet pri hvaležnosti. Jutri bo svetovni dan učiteljev. Svetovni dan ljudi, ki svoje moči, strokovnost in človečnost vlagajo v vzgojo in poučevanje naših otrok. Čestitam učiteljem obeh občin ob vašem prazniku in se vam zahvaljujem, ne samo za sodelovanje pri številnih prireditvah in dogodkih v naši občini, ampak tudi za to, da s svojim zgledom postavljate spoštljiv odnos do naše naravne in kulturne dediščine, do skupne evropske domovine in do obeh pobratenih občin«, je še dodal Strnad.


To spletno mesto uporablja spletne piškotke. Z nadaljevanjem uporabe spletnega mesta dajete soglasje za namestitev piškotkov na vašo napravo, s katero dostopate do spletnega mesta. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj.
Ne strinjam se s piškotki