Izpostavljamo

Kasaški derby bo zaznamovan tudi z ljubitelji konj iz naše občine

Ivančna Gorica, 05.09.2019


Druga nedelja v septembru je v kasaškem športu rezervirana za izvedbo največje rejske dirke na slovenskem – Kasaškega derbija. To je dirka za konje, ki so v tekočem letu dopolnili štiri leta – letos so to letniki 2015. V dirko se lahko prijavijo konji, ki so vpisani v slovenskem registru kasaških konj. Pravico sodelovanja pa ima 12 konj, ki so bili najboljši v kvalifikacijah.
Letošnji derby bo dirka 8. septembra na hipodromu Stožice v organizaciji Kasaškega kluba Stožice. V Sloveniji ima kasaštvo izjemno tradicijo, saj letos mineva 144 let od organizacije prvih kasaških dirk v Sloveniji. To je bilo v Ljutomeru, ki velja za zibelko našega kasaštva. Derby ni le največja preizkušnja za posameznega konja, ampak je tudi največja rejska preizkušnja vsakega rejca, lastnika, trenerja in voznika. 2600 metrska razdalja od konja in voznika zahteva popolno zbranost, moč in vzdržljivost, ključna pa je tudi taktika voznika.
Letos bo derbi močno obarvan tudi z našo občino. V dirko se je uvrstila tudi kobila »HOT COCO« našega rejca Tomaža Košaka iz Pristavlje vasi. Kot voznik in trener pa za to priložnost iz Švedske prihaja Peter Zadel ml. (Radohova vas), ki bo vozil kobilo JOPI. Slednja je slovenske reje in jo trenira ter z njo tekmuje na švedskih hipodromih. Poleg tega pa so se na dirko uvrstili tudi štirje potomci žrebca IMPERTO GRIFA, ki plemeni v Pristavlji vasi in je v lasti Tomaža Košaka in Petra Zadela starejšega. Organizator, ki je za to dirko razpisal nagradni sklad 20.000 evrov, bo ob dirkah pripravil pester spremljevalni program.

Zato vse občane že zdaj vabimo, da obiščete odmevno prireditev, kjer boste lahko navijali tudi za konja rejca, lastnika, trenerja in voznika, ki pripadajo občini Ivančna Gorica. Še enkrat vljudno vabljeni na 29. Slovenski kasaški derby, ki bo na hipodromu Stožice v nedeljo, 8. septembra 2019, od 13. ure dalje.

To spletno mesto uporablja spletne piškotke. Z nadaljevanjem uporabe spletnega mesta dajete soglasje za namestitev piškotkov na vašo napravo, s katero dostopate do spletnega mesta. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj.
Ne strinjam se s piškotki