Izpostavljamo

Konec avgusta v Ivančni Gorici tek, ki povezuje narode

Ivančna Gorica, 06.08.2019


Občina Ivančna Gorica v sodelovanju z Zvezo športnih organizacij Ivančna Gorica in Zavodom Prijetno domače, znotraj projekta RUN4EU organizira tek z mednarodno udeležbo v četrtek, 29. avgusta 2019. K nam prihajajo gostje in tekači iz Italije, Madžarske in Romunije. Pri organizaciji teka in na teku samem bo sodeloval tudi uveljavljeni tekač in domačin Toni Vencelj, kateremu se bodo pridružili njegovi kolegi. Razpis je odprt za vse, ki želijo sodelovati. Se vidimo!
RUN4EU je projekt za mobilnost športnikov, prostovoljcev, trenerjev, menedžerjev in osebja neprofitnih organizacij. Projekt združuje srečanja in delavnice za športne delavce in lokalne oblasti ter tek, ki zagotavlja vseevropski športni dogodek, ki spodbuja šport in telesno dejavnost v mestih in krajih, ki se nahajajo na območjih Evrope. Tekaški dogodki, ki se bo odvil zaporedno v mesecu avgustu 2019, se začnejo v Mioveni v Romuniji, nadaljujejo v mestu Bácsalmás na Madžarskem, potem v Ivančni Gorici v Sloveniji in končajo v Gazzo v Italiji. V vsakem izmed krajev bo organiziran tekaški dogodek za lokalno prebivalstvo, katerem se bodo pridružili tudi udeleženci iz partnerskih mest projekta. Projekt RUN4EU se bo odvijala v skladu z načeli, navedenimi v smernicah EU o telesni dejavnosti za krepitev zdravja (Health Enhancing Physical Activity -HEPA). Vodijo ga športni klubi in lokalni organi štirih držav: Italije, Slovenije, Madžarske in Romunije. Projekt RUN4EU bo združila prizadevanja partnerjev k ugodnemu vplivu na povečanje športnih dejavnosti in prostovoljstva v športnih klubih.

V projektu RUN4EU, kateri je bil odobren na evropskem programu Erasmus+ SPORT, mala športna partnerstva, sodeluje 6 partnerjev od katerih je vodilni partner Občina Gazzo iz Italije, natančneje iz province Padova, regija Veneto.

Glavni cilji projekta spodbujati športno vadbo v mestih, utrditi sodelovanje med športnimi klubi in lokalnimi oblastmi za izboljšanje športnih politik, povečati število prebivalcev, ki opravljajo telesno dejavnost in vključiti skupine prebivalcev, ki nimajo dostopa do športa.

Razpis in prijava na tek


RAZPIS: Tek Ivančna Gorica 

PRIJAVA
: Povezava


To spletno mesto uporablja spletne piškotke. Z nadaljevanjem uporabe spletnega mesta dajete soglasje za namestitev piškotkov na vašo napravo, s katero dostopate do spletnega mesta. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj.
Ne strinjam se s piškotki