Izpostavljamo

Ivanjščice in članice KŠD Dob na pomladanskem sejmu v Hirschaidu

Ivančna Gorica, 16.04.2019


Že šesto leto so se članice Društva podeželskih žena Ivanjščice odzvale povabilu pobratene občine Hirschaid iz Nemčije, da sodelujejo na tradicionalnem Pomladanskem sejmu, ki je potekal 6. in 7. aprila 2019.
Na letošnji dvodnevni izlet v Nemčijo so Ivanjščice v goste povabile še članice Kulturno športnega društva Dob, ki so na željo tamkajšnjih članic Katoliške zveze (KDFB Hirschaid), ženam prikazale celoten postopek izdelave vrtnic iz krep papirja.
Osrednje sejemsko dogajanje je potekalo v nedeljo po sveti maši. Na društveni stojnici so pripravile najrazličnejše dobrote in razstavo, kjer so prikazale tradicionalni velikonočni žegen v jerbasu. Ob lepem vremenu se je obiskovalcev sejma kar trlo in mnogi so se ustavili tudi ob ivanški stojnici, ki je bila že po dveh urah popolnoma prazna. Z obiskom je članice počastil tudi tamkajšnji župan, Klaus Homann.
»Seveda smo poskrbele tudi za lepe poglede mimoidočih, saj smo imele s seboj članico iz KŠD Dob v tradicionalni slovenski narodni noši. Nasploh je bila sejemska ponudba bogata in pestra. Odnesle smo prečudovite spomine iz kratkega popotovanja v pobrateni občini. Nemčija je lepa dežela, »Hirschaidovci« pa gostoljubni občani«, še sporoča novo izvoljena predsednica Ivanjščic, Renata Čebular.


To spletno mesto uporablja spletne piškotke. Z nadaljevanjem uporabe spletnega mesta dajete soglasje za namestitev piškotkov na vašo napravo, s katero dostopate do spletnega mesta. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj.
Ne strinjam se s piškotki