Izpostavljamo

FOTO: Muzikal »Tu smo doma« navdušil tisoč glavo množico

Ivančna Gorica, 28.03.2019


Športna dvorana OŠ Stična je sinoči ponovno pokala po šivih. Več kot tisoč obiskovalcev je bila priča edinstveni avtorski predstavi, zgodbi o zgodovinskem spominu, hvaležnosti in mladostnem navdušenju. Ustvarili so muzikal »Tu smo doma«, kateremu je prisluhnil tudi podžupan občine Ivančna Gorica, Tomaž Smole.
Na OŠ Stična že vrsto let pripravljajo dobrodelne prireditve s katerimi zbirajo sredstva za šolski sklad. Včasih je bil to novoletni bazar, v prejšnjih dveh šolskih letih so organizirali dobrodelni koncert s številnimi znanimi glasbenimi gosti. Za letošnje šolsko leto pa so si zastavili drzen a skrbno načrtovan cilj – avtorski muzikal. Spisali so scenarij in v pripovedi nadebudnih prijateljev, ki iščejo zaklad, odkrivajo lepote in bogastvo naše bližnje okolice. Šli so do stiškega samostana in do ptička v samostanskem grbu, pa do rimskega miljnika in do našega rojaka Josipa Jurčiča na Muljavo. Srečali so Krjavlja in se veselili prijateljstva in povezovanja med tremi ivanškimi vzgojno – izobraževalnimi ustanovami – vrtcem, osnovno in srednjo šolo. Slednjič so skupaj odkrili zaklad, ki se ga ne da kupiti – pravo prijateljstvo in dogodivščine, ki nam jih ponuja odkrivanje naravnih in kulturnih lepot naše občine.
Zgodbo Dragice Šteh so vrhunsko odigrali igralci: Ula Batis, Karolina in Kristina Genorio, Ruben Mulh, Tara Moretti, Ela Perpar in Matija Miklavčič. Njihove mentorice so bile: Jožica Ferlin, Aleksandra Šparl in Lidija Zajc. Čudovit izrazni ples je zaplesala Lea Bernetič Rijavec, zaplesali pa so tudi plesalci, ki vadijo pod mentorstvom Marije Majzelj Oven. V izjemnem orkestru, ki se je zbral prav za to priložnost so zaigrali nekdanji in sedanji učenci, ter nekateri glasbeni gostje. Sodeloval je preko stočlanski pevski zbor, sestavljen iz otroškega pevskega zbora OŠ Stična, pod vodstvom Bojane Mulh, mladinski pevski zbor OŠ Stična in mladinski pevski zbor PŠ Višnja Gora, pod vodstvom Romana Sarjaša ter mladinski pevski zbor PŠ Zagradec, pod vodstvom Andreja Oberstarja. Združenemu zboru in orkestru je dirigirala Bojana Mulh, Roman Sarjaš pa je avtor glasbe in glasbenih aranžmajev celotnega muzikala Tu smo doma.
Muzikal je bil resnično preplet gledališke igre, pesmi, glasbe in plesa in je delo učencev in učiteljev OŠ Stična. Minil je tako hitro, da so si obiskovalci s svojim aplavzom privoščili ponovitev ene od pesmi. Mogoče to pomeni, da bomo doživeli še kakšno ponovitev in še kakšen tako prisrčen aplavz, kot smo ga sinoči.

Številni zunanji sodelavci, ki so prav tako pomagali pri izvedbi muzikala, so za spomin dobili prisrčnega stiškega ptička. Slednjega srečamo v samostanskem grbu, v znaku OŠ Stična, ptica – simbol življenja, pa živi tudi v gnezdu, v bližini ivanškega miljnika.

Fotogalerija >>To spletno mesto uporablja spletne piškotke. Z nadaljevanjem uporabe spletnega mesta dajete soglasje za namestitev piškotkov na vašo napravo, s katero dostopate do spletnega mesta. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj.
Ne strinjam se s piškotki