Izpostavljamo

Kulturni praznik smo obeležili tudi z odprtjem razstave Damjana Roglja

Ivančna Gorica, 11.02.2019


V sklopu spremljevalnih prireditev ob kulturnem prazniku v občini Ivančna Gorica, je 7. februarja v dopoldanskih urah v Knjižnici Ivančna Gorica, potekalo odprtje šeste samostojne razstave slikarja Damjana Roglja, občana Ivančne Gorice in člana Društva paraplegikov ljubljanske pokrajine.
Prireditev sta z Zdravljico odprli vokalistki Marija Omejec in Nika Škoda pod mentorstvom Polone Kopač iz Glasbene šole Grosuplje – podružnica Ivančna Gorica, zbrane pa so nagovorili tudi nekateri gostje.

Župan Občine Ivančna Gorica Dušan Strnad je povedal, da bo Ivančna Gorica kmalu dobila novo sodobno knjižnico. Pomembno pa je, da je že sedanja knjižnica uspešna. Prva med občinami v Sloveniji je pridobila naziv »Branju prijazna občina«, v njej pa delujejo ljudje s srcem in poslanstvom.
Predsednik Zveze paraplegikov Slovenije Dane Kastelic je v svojem nagovoru med drugim povedal, da je življenje tudi kultura, ki nas v vsakdanjem življenju odlikuje. Zato ZPS skozi socialne programe velik poudarek daje tudi kulturnemu področju. Med njihovimi člani imajo literate, poete in številne likovnike. Tudi tiste, ki so člani elitnega Mednarodnega združenja slikarjev, ki slikajo z usti ali nogam.

Predsednica Društva paraplegikov ljubljanske pokrajine Mirjam Kanalec je na kratko predstavila delovanje največjega društva Zveze, ki deluje v 38 občinah osrednje Slovenije in poudarila, da ob 40 letnici aktivnega in uspešnega dela društva, še vedno poteka akcija zbiranja denarja za zamenjavo starega in nezanesljivega kombija. Ob tej priložnosti se je zahvalila županu in občini za podporo, knjižnici za vabilo in prijetno praznovanje slovenskega kulturnega praznika, Kulturnemu društvu likovnikov »Ferda Vesela« pa za prispevek ob nakupu kombija.
Slikarja in njegovih več kot 30 razstavljenih del je predstavil umetnostni zgodovinar Jaka Racman in ob tem povedal, da je slikar Damjan Rogelj že od samega začetka vedno hotel več in tudi danes hoče več. Slike na razstavi so nastale v različnih tehnikah; grafični, suhi igli, linorezu in različnimi likovnimi motivi – krajine, slikarske pokrajine, pejsaži, in figuralike. Torej mnogoobrazna podoba slikarjevih interesov, hotenj in čustev, na drugi strani pa tehničnih zmožnosti, ki jih še razvija.

Povzeto iz objave Društva paraplegikov ljubljanske pokrajine

Fotogalerija >>To spletno mesto uporablja spletne piškotke. Z nadaljevanjem uporabe spletnega mesta dajete soglasje za namestitev piškotkov na vašo napravo, s katero dostopate do spletnega mesta. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj.
Ne strinjam se s piškotki