Izpostavljamo

Napovednik dogodkov v občini Ivančna Gorica za prihajajoči vikend

Ivančna Gorica, 07.02.2019


Prihajajoči dnevi bodo v občini Ivančna Gorica zaznamovani s številnimi kulturnimi prireditvami v počastitev slovenskega kulturnega praznika, na katere ste vljudno vabljeni.
Osnovna šola Stična vabi na prireditev ob slovenskem kulturnem prazniku s podelitvijo šolskih Prešernovih nagrad v četrtek, 7. februarja 2019, ob 17. uri, v športno dvorano OŠ Stična. V programu sodelujejo učenci in učitelji OŠ Stična.

Občina Ivančna Gorica in Zveza kulturnih društev Ivančna Gorica vas v sodelovanju s Kulturnim društvom Krka vabita na osrednjo prireditev ob slovenskem kulturnem prazniku z naslovom »Večnost minljivega«, s podelitvijo Jurčičevih priznanj in plaket. Prireditev bo v četrtek, 7. februarja 2019, ob 19. uri, v dvorani Družbenega doma Krka.

V petek, 8. februarja, ste po večerni maši vabljeni v župnijsko dvorano Šentvid pri Stični na Glasbeno – literarni večer s predstavitvijo pesniške zbirke z naslovom Čez leto dni. Pesniška zbirka Dragice Šteh je posvečena življenju od rojstva do smrti, spremno besedo pa predstavljajo pridige pokojnega policijskega vikarja Janka Novaka. Gostje večera bodo člani glasbene skupine Juventus Corde iz Gorišnice in Dora Šandor, ki je pesniško zbirko ilustrirala.

V nedeljo, 10. februarja 2019, bo potekal že 17. tradicionalni Dobuski pohod. Letos bo pohod potekal po naslednji trasi: Podboršt, Trnovica, Vrh, Sela Šumberk, Stehanja vas in na Medvedjek, kjer bo zaključek pri Lužarjevi zidanici. Organiziran bo prevoz nazaj na start. Zbor udeležencev pohoda bo ob 9.30 uri na nadvozu nad avtocesto za Podboršt. Pohod bo organiziran v vsakem vremenu. Hoja na lastno odgovornost.

KUD Janez Cigler pa vabi na Kulturni dan v Višnji Gori v nedeljo, 10. februarja 2019, ob 18. uri, v dvorani gasilskega doma v Višnji Gori. Čaka vas zanimiv kulturni program z glasbenimi in literarnimi nastopi, vpogled v življenje Franceta Prešerna, najmlajši pa bodo lahko pomagali ustvarjati interaktivno improvizacijsko pravljico Mojca Pokrajculja ter se pridružili pri igri na gledališkem odru.Z vami bodo: Višnjanski fantje, Manca Pirc na violini, Špela Bašar kot pravljičarka in animatorka za otroke, Veronika Divjak z recitacijo, čelistka Sara Groznik in ostali člani KUD Janez Cigler.

Vabimo vas, da si podrobnosti o posameznih dogodkih ogledate na povezavi Namig za premik.


To spletno mesto uporablja spletne piškotke. Z nadaljevanjem uporabe spletnega mesta dajete soglasje za namestitev piškotkov na vašo napravo, s katero dostopate do spletnega mesta. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj.
Ne strinjam se s piškotki