Izpostavljamo

Uspešno izvedena Nacionalna preventivna akcija »Mobilni telefon«

Ivančna Gorica, 06.02.2019


Nacionalni akciji pod sloganom »Med vožnjo uporabljaj pamet, ne pametnega telefona« smo se konec januarja pridružili tudi v občini Ivančna Gorica.
Združenje šoferjev in avtomehanikov Ivančna Gorica, Svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Občine Ivančna Gorica in policist Policijske pisarne Ivančna Gorica, so v petek, 25. januarja 2019 in soboto 26. januarja 2019, na območju Ivančne Gorice, Višnje Gore, Zagradca, Stične in Šentvida pri Stični, izvedli preventivno akcijo »MOBILNI TELEFON«.

Prostovoljci so naključnim voznikom razdeljevali preventivne letake in namestili plakate na oglasne kozolčke. Ključno sporočilo, ki so ga želeli posredovati voznikom in voznicam je, naj med vožnjo ne uporabljajo mobilnega telefona, ampak naj se varno ustavijo na primernem mestu in opravijo telefonski klic ali pošljejo SMS sporočilo. Vse lahko počaka, le življenje, vaše ali od koga drugega ne bo.
Poleg opozarjanja voznikov na posledice uporabe pametih naprav med vožnjo, pa je bil drugi namen akcije tudi ozaveščanje uporabnikov le teh, da s svojim zgledom vplivajo na soudeležence v cestnem prometu, še zlasti na mlajše, za katere se ve, da so najpogostejši uporabniki te tehnologije.

Mobilni telefoni so zaradi stalne uporabe vse večji motilci pozornosti za varno udeležbo v prometu. To kažejo tudi rezultati raziskave Agencije za varnost prometa (AVP), ki so pokazali, da med vožnjo, kljub prepovedi, mobilni telefon uporablja kar 75 % voznikov. Motite se, če mislite, da se vam nič ne more zgoditi, v prometu odločajo sekunde, časa za reakcije pa je malo.

Vir: SPV Ivančna Gorica

To spletno mesto uporablja spletne piškotke. Z nadaljevanjem uporabe spletnega mesta dajete soglasje za namestitev piškotkov na vašo napravo, s katero dostopate do spletnega mesta. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj.
Ne strinjam se s piškotki