Izpostavljamo

Slovenska polka in valček bo zastopana tudi z glasbeniki iz naše občine

Ivančna Gorica, 05.02.2019


Na 23. festivalu Slovenska polka in valček je strokovna komisija izbrala 24 tekmovalnih skladb, 12 polk in 12 valčkov, ki jih bomo premierno slišali v oddajah Slovenski pozdrav, in sicer vsak petek od 22. februarja do 24. maja 2019. Izbor je bil srečen tudi za nekatere narodno zabavne ansamble oziroma glasbenike iz naših krajev.
Med dvanajst najboljših polk so se uvrstili člani stiškega ansambla Krjavelj s skladbo Matematika, med valčki pa bodo našo občino zastopali tudi nekateri glasbeniki. Stičan Kristian Oven, pevec ansambla Roka Žlindre, se na letošnjem festivalu predstavlja skupaj z Glasbeno skupino Amabile, ki jo sestavljajo sestri Monika in Manca Hočevar iz Ambrusa ter Polona in Nika Škoda iz Zagradca. Prav tako se za naj valček leta 2019 poteguje ansambel Kvinta s pevko Evo Kovačič iz Stične.

Občanke in občane vabimo k spremljanju oddaje Slovenski pozdrav, vsem našim glasbenikom pa želimo uvrstitev v finale, kjer se bo 31. maja 2019, šest polk in šest valčkov potegovalo za nagradi za najboljšo polko in valček po mnenju občinstva.

Foto: FB profili glasbenih zasedb

To spletno mesto uporablja spletne piškotke. Z nadaljevanjem uporabe spletnega mesta dajete soglasje za namestitev piškotkov na vašo napravo, s katero dostopate do spletnega mesta. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj.
Ne strinjam se s piškotki