Izpostavljamo

Naši kraji vse bolj privlačni za snemanje filmov

Ivančna Gorica, 31.01.2019


V začetku leta so na nacionalni televiziji predvajali celovečerni mladinski film Pojdi z mano, režiserja Igorja Šterka. Zgodba pripoveduje o štirih najstnikih, ki se v iskanju najboljše fotografije za šolski natečaj iz domačega mestnega okolja odpravijo v njim povsem tuj podeželski svet. Pot jih zanese v hribe, kjer se na videz preprosto fotografiranje naravnih lepot spremeni v boj za preživetje.
"Film je predvsem zanimiv zaradi dejstva, da so bili posamezni kadri posneti v Krajevni skupnosti Muljava, natančneje v vasi Leščevje. Izstopa kader z značilno panoramo doline Kravjek, s cerkvijo Janeza Krstnika in »Kužnim znamenjem« na križišču", so še zapisali na Facebook strani Turističnega društva Muljava.
Lepote naših krajev so očitno privlačne za snemanje filmov in nadaljevank. Spomnimo v letu 2017 so v vasi Leščevje že snemali švedsko kriminalno nadaljevanko, nizozemska televizija se je ustavila na priljubljeni izletniški točki na Gradišču nad Šentvidom, na Krki pa se trenutno snema že četrta sezona slovenske nadaljevanke Reka ljubezni.

Zapis in foto: TD Muljava

To spletno mesto uporablja spletne piškotke. Z nadaljevanjem uporabe spletnega mesta dajete soglasje za namestitev piškotkov na vašo napravo, s katero dostopate do spletnega mesta. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj.
Ne strinjam se s piškotki