Izpostavljamo

Danijel Kastelic novi član Državnega sveta Republike Slovenije

Ivančna Gorica, 30.01.2019


Po Dušanu Strnadu in Cvetku Zupančiču imamo po novem iz občine Ivančna Gorica še enega predstavnika v Državnem svetu Republike Slovenije. Na nedavni 14. seji Državnega sveta RS, so mandat potrdili novemu svetniku Danijelu Kastelicu, predsedniku Zveze paraplegikov Slovenije.
Danijel Kastelic bo nadaljeval zastavljeno delo pokojnega Borisa Šušteršiča na področju ohranjanja pravic invalidov ter drugih pomoči potrebnih ranljivih skupin. Predsednika paraplegikov je za kandidata državnega svetnika predlagalo več invalidskih organizacij, zanj pa glasovalo 20 elektorjev.

»Novi svetnik se bo zavzemal za ohranjanje in nadaljnji razvoj oziroma razumno oblikovanje socialne države, ki ji je Republika Slovenija zavezana po določilu 2. člena Ustave. Za socialne pravice različnih družbenih skupin, ki so se krčile v preteklih obdobjih, bo vlagal dodatne napore, da se povrnejo. Za mnoge namreč predstavljajo tisto socialno varnost, ki jim omogoča zadovoljevanje osnovnih življenjskih potreb in s tem osnovno kvaliteto življenja«, so še zapisali na spletni strani Zveze paraplegikov Slovenije.

Čestitkam ob izvolitvi se pridružujemo tudi v uredništvu spletnega portala ivancna-gorica.si.

To spletno mesto uporablja spletne piškotke. Z nadaljevanjem uporabe spletnega mesta dajete soglasje za namestitev piškotkov na vašo napravo, s katero dostopate do spletnega mesta. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj.
Ne strinjam se s piškotki