Izpostavljamo

V Višnji Gori gostili Programski odbor Slovenske čebelarske akademije

Ivančna Gorica, 29.01.2019


Minuli četrtek se je v Mestni hiši Višnja Gora sestal Programski odbor Slovenske čebelarske akademije (SČA), kjer je obravnaval programe izobraževanja SČA, ki se bodo izvajali za namen usposabljanja čebelarskih inštruktorjev prve generacije. Pogovori so stekli tudi o izvajanja dela specialnega programa izobraževanja vzreje matic preko Slovenske čebelarske akademije v sklopu Hiše Kranjske čebele v Višnji Gori.
Programski odbor je na vzpostavitev dela čebelarske akademije v Višnji Gori podal pozitivno mnenje, ki ga bodo posredovali Upravnemu odboru Kmetijskega inštituta Slovenije. Prav tako se strinja s sodelovanjem čebelarske akademije v projektu vzreje matic na lokaciji Višnja Gora.
V sklopu seje je bil s strani občine Ivančna Gorica podrobneje predstavljen tudi projekt Hiše Kranjske čebele, ki bo »zrasel« v nekdanji šoli v Višnji Gori. Člani programskega odbora so si po predstavitvi, skupaj z županom Dušanom Strnadom, ogledali še staro mestno jedro Višnje Gore, nekdanjo šolo in obeležje Kranjske čebele ob njej ter učni čebelnjak, ki ga je lani postavila občina Ivančna Gorica v sodelovanju s Čebelarsko zvezo Slovenije in donatorjem SID banko.


To spletno mesto uporablja spletne piškotke. Z nadaljevanjem uporabe spletnega mesta dajete soglasje za namestitev piškotkov na vašo napravo, s katero dostopate do spletnega mesta. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj.
Ne strinjam se s piškotki