Izpostavljamo

Kako uspešni smo bili pri zbiranju komunalnih odpadkov v letu 2018?

Ivančna Gorica, 28.01.2019


V letu 2018 smo na območju občine Ivančna Gorica zbrali skupaj 4.353 ton komunalnih odpadkov, od tega 2.955 ton ločenih frakcij ter 1.398 ton mešanih komunalnih odpadkov (črni zabojnik). S tem smo izboljšali rezultat zbrane količine ločenih frakcij iz leta 2017 za 1,41%. Skupaj smo tako zbrali že 67,89% ločenih frakcij, kar je razvidno na spodnjem grafu.
V preteklem letu smo povečali količine zbranega papirja in kartona, mešane embalaže, odpadne električne in elektronske opreme, odpadnih nagrobnih sveč, odpadnih kovin in odpadne lesene embalaže, nekoliko manj kot v preteklih letih pa smo zbrali nevarnih odpadkov in odpadnega lesa. Zaradi razmeroma deževnega poletja smo v letu 2018 zbrali za 21% več bioloških odpadkov kot v preteklem letu.
Graf 1: Prikazuje v odstotkih razmerje med količino ločeno zbranih frakcij – modra barva in količino ostankom odpadkov v črnem zabojniku – rdeča barva

To spletno mesto uporablja spletne piškotke. Z nadaljevanjem uporabe spletnega mesta dajete soglasje za namestitev piškotkov na vašo napravo, s katero dostopate do spletnega mesta. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj.
Ne strinjam se s piškotki