Izpostavljamo

Aktivno leto tudi za čebelarje Čebelarskega društva Krka - Zagradec

Ivančna Gorica, 24.01.2019


Na rednem letnem občnem zboru so se zbrali tudi čebelarji Čebelarskega društva Krka – Zagradec. Občnega zbora, ki je potekal v prostorih gostišča Krka, se je udeležilo trideset članov. Z obiskom jih je počastil tudi podpredsednik Čebelarske zveze Slovenije, g. Marko Alauf.
Iz poročila predsednika Marjana Volaja je razvidno, da je bilo v letu 2018, veliko aktivnosti društva usmerjenih v praznovanje 1. svetovnega dneva čebel. Poleg spremljajočih prireditev v Višnji Gori (odkritje obeležja Kranjske čebele in odprtja učnega čebelnjaka), je društvo aktivno sodelovalo z učenci Podružnične šole Krka, kjer že peto leto deluje čebelarski krožek. Pripravili so Dan odprtih vrat društva, sodelovali pri tradicionalnem slovenskem zajtrku ter skrbeli za učni čebelnjak in tamkajšnji medoviti vrt pri krški šoli. Prav tako se je na številnih prireditvah in sejmih društvo predstavljalo s svojo stojnico. Kot je še povedal Volaj, so za aktivnosti v društvo prostovoljno opravili nekaj sto ur. Imeli so osem sestankov upravnega odbora, za člane in podpornike pa so organizirali izlet in strokovno ekskurzijo na Primorsko.

V sklopu delovanja krožka so izdelali darilni program sestavljen iz mini kozarčkov medu, voščenih ulitkov in miniaturnih panjskih končnic, ki so jih poslikali krški krožkarji.

Čebelarsko društvo Krka – Zagradec je poleg stiških čebelarjev oddalo uspešno prijavo za predlaganje Občine Ivančna Gorica za čebelam prijazno občino. Naziv za tretje mesto je občina prejela decembra na slavnostni prireditvi na Čebelarski zvezi Slovenije.

V planu aktivnosti za leto 2019 so poudarili naslednje prioritete:
Še naprej bo društvo sodelovalo pri projektu Doma kranjske čebele v Višnji Gori, nadaljevali z čebelarskim krožkom v PŠ Krka, zagotavljali delovanje učnega čebelnjaka in vzdržali medoviti vrt. Za člane bodo organizirali strokovno ekskurzijo, sodelovali na občinskih in drugih prireditvah ter skrbeli za ažurnost društvene spletne strani.

Občni zbor so zaključili z druženjem ob okusni pogostitvi.

To spletno mesto uporablja spletne piškotke. Z nadaljevanjem uporabe spletnega mesta dajete soglasje za namestitev piškotkov na vašo napravo, s katero dostopate do spletnega mesta. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj.
Ne strinjam se s piškotki