Izpostavljamo

Okrogli jubilej Frančiške Trunkelj iz Krške vasi

Ivančna Gorica, 17.01.2019


Minuli teden je župan Dušan Strnad obiskal občanko Frančiško Trunkelj iz Krške vasi, ki je 6. januarja praznovala svoj okrogli jubilej, 90. rojstni dan. Župan ji je ob njenem prazniku voščil in zaželel obilo zdravja in prijetno bivanje v krogu svojih najbližjih.
Gospa Frančiška se je rodila 6. 1. 1929 v Krški vasi, očetu Domnu in mami Frančiški, rojeni Mostar. Bila je prvi izmed štirih otrok. Od treh bratov sta dva že pokojna, eden pa živi v Krškem.
28. aprila 1951 se je poročila z Antonom Trunkljem, prav tako iz Krške vasi. Na moževi domačiji, sta si ustvarila družino v kateri so se jima rodili štirje otroci, tri hčerke in sin. Frančiška je delala na kmetiji in skrbela za otroke ter se spoprijela tudi s preizkušnjami kot je bila izguba triletnega sina. Že pred več kot tridesetimi leti je ovdovela, družina pa je ostala tesno povezana tudi, ko so hčerke odrasle in si ustvarile svoje družine. Ena je ostala doma, druga si je družino ustvarila v novem domu poleg domačije, tretja pa živi v bližnji Litiji.
Kljub starosti je gospa Frančiška še zelo čila in vesela, v družbi svojih najbližjih pa se pogumno ozira tudi v prihodnost. V veliko veselje in ponos so ji njeni vnuki in pravnuki. Županov obisk je minil ob obujanju spominov na mladost, ki jo je zaznamovala vojna, na čase ko so se na kmetiji preživljali z izdelovanjem zobotrebcev in ohranjali številne stare navade in običaje.

To spletno mesto uporablja spletne piškotke. Z nadaljevanjem uporabe spletnega mesta dajete soglasje za namestitev piškotkov na vašo napravo, s katero dostopate do spletnega mesta. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj.
Ne strinjam se s piškotki