Izpostavljamo

Delovno srečanje s predsedniki Svetov krajevnih skupnosti

Ivančna Gorica, 14.01.2019


Župan Dušan Strnad se je nedavno srečal na delovnem sestanku s predsedniki Svetov krajevnih skupnosti iz občine Ivančna Gorica. Ker so bili minuli tedni zaznamovani z lokalnimi volitvami in konstituiranjem Svetov krajevnih skupnosti, se je sestanka udeležilo vseh dvanajst predsednikov oziroma njihovih namestnikov. Kar nekaj med njimi, jih je vodstvene funkcije v KS-jih prevzelo prvič.
Prav zato je župan Dušan Strnad v uvodu predstavil vlogo krajevnih skupnosti in pristojnosti ter odgovornosti Svetov KS v občini Ivančna Gorica. Kot je dejal so krajevne skupnosti podaljšana roka občine. Odločitve sprejema Občinski svet, izvaja jih župan, krajevne skupnosti pa imajo s Statutom občine in odlokom natančno določene pristojnosti.
Zbrane je seznanil še z osnutkom investicijskega dela Proračuna občine za leti 2019 in 2020 in predstavil bogat program investicij za prihodnja leta. V nadaljevanju sestanka so bile s strani vodij oddelkov občinske uprave podane še informacije o finančnem poslovanju krajevnih skupnosti, pokopališki in pogrebni dejavnosti ter letnim in zimskim vzdrževanjem cest. V ta namen so se sestanka udeležili tudi predstavniki Javnega komunalnega podjetja Grosuplje in Komunalnih gradenj.


To spletno mesto uporablja spletne piškotke. Z nadaljevanjem uporabe spletnega mesta dajete soglasje za namestitev piškotkov na vašo napravo, s katero dostopate do spletnega mesta. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj.
Ne strinjam se s piškotki