Izpostavljamo

Miha Zajc »Žile« državni prvak v Snookerju

Ivančna Gorica, 04.01.2019


Novo leto začenjamo z izjemnim uspehom občana Ivančne Gorice na športnem področju. Na nedavnem državnem prvenstvu v Snookerju (ena od treh panožnih iger biljarda), ki se je odvijalo v biljardnici Kaval v Ljubljani, je Miha Zajc »Žile« sezono zaključil z naslovom državnega prvaka.
Kot so zapisali na Biljardni zvezi Slovenije, se je državnega prvenstva udeležilo 19 tekmovalcev iz vse Slovenije; od čistih ljubiteljev športa, pa do tistih, ki biljardne panoge in discipline jemljejo resno tudi v tekmovalnem smislu. Organizatorji so skušali tekmovalni sistem približati tistemu na najvišjih tekmovanjih. Tako so imeli štiri neposredno uvrščene med zadnjih osem, same tekme pa so se igrale na zelo spodobne »best of« nize, kar je predstavljalo dodaten izziv za vse tekmovalce. Fizično in mentalno so morali ničkolikokrat zdržati tekme, ki se šle krepko preko sedmih ur, kar je pri nas zagotovo novost.
Za najzmožnejšega v tem smislu se je izkazal krajan Gabrovčca pri Krki Miha Zajc »Žile« iz kluba biljardistov Ljubljana. S kontrolirano in natančno igro se je prebil vse do finala, kjer ga ja čakal Matej Dakol, prva Snooker palica BK Kaval Premium, ki je tekmovanje tudi gostil. Miha je finale odigral disciplinirano, kot se za tak šport spodobi. Zdržal je devet ur izzivov in pritiskov ter se na koncu veselil zmage z 10:5 ter naslova državnega prvaka v Snookerju.

Po osvojitvi pokala za »naj Snookerja« v letu 2018, se mu je izpolnila najlepša izkušnja v življenju, ki ne bo nikoli pozabljena. »Vse to gre velika zahvala družini, prijateljem, klubskim kolegom, sponzorjem in ostalim, ki so kakorkoli pripomogli k uspehu. Čestitke organizatorjem za uspešno izpeljano prvenstvo na visokem nivoju in ostalim tekmovalcem za športno igranje«, je po tekmovanju svoje vtise na družabnem omrežju strnil Miha Zajc.

Mihi Zajcu za osvojeni naslov državnega prvaka iskreno čestita tudi župan Dušan Strnad s sodelavci.

To spletno mesto uporablja spletne piškotke. Z nadaljevanjem uporabe spletnega mesta dajete soglasje za namestitev piškotkov na vašo napravo, s katero dostopate do spletnega mesta. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj.
Ne strinjam se s piškotki