Izpostavljamo

15. božični koncert v Zagradcu

Ivančna Gorica, 27.12.2018


V Župniji Zagradec ob Krki so na božični dan, 25. decembra 2018, ob 17. uri, v cerkvi Marije brezmadežne že petnajstič, tradicionalno izvedli božični koncert. Koncert so pripravili v sodelovanju z Župnijo Zagradec, Turističnim društvom Zagradec in Kulturnim društvom Zagradec, ki so poskrbeli za prijetno druženje in popestritev večera.
Cerkev je bila nabito polna navdušenih poslušalcev, kateri so prisluhnili orgelski uverturi in božični pesmi domačega Mešanega pevskega zbora pod vodstvom zborovodje Roberta Kohka in organista Žiga Jernejčiča. Koncert se je nadaljeval v prezbiteriju za lično postavljenimi jaslicami. Kot drugi nastopajoči je zapel dve pesmi otroški pevski zbor Zagradec pod vodstvom zborovodkinje Vanje Erjavec Strmec in klavirske spremljave Žige Jernejčiča. Kot gostje pa so letos nastopili tudi pevci in pevke Otroškega pevskega zbora iz župnije Krka, kateri je pod vodstvom zborovodkinje in mentorice Mojce Zajc, klavirske spremljave Daniele Slana in dveh klarinetov Neže Zajc in Nine Rajer, zapel tri pesmi. Na koncertu je, kot reden gost, sodelovala tudi domača dekliška skupina Amabile. S koncertom je zopet nadaljeval otroški pevski zbor z mladim solistom in nato še Mešani pevski zbor Zagradec s solistko Niko Škoda.
Koncert je z božičnimi mislimi umetniško povezovala interpretka in povezovalka Anita Globokar. Za prijetno pogostitev po koncertu pa je poskrbelo Turistično društvo Zagradec.

Na koncu pa je več kot sto nastopajočih zapelo v združenem pevskem zboru še dve pesmi in sicer Kaj se vam zdi in najbolj znano božično pesem, katera letos obhaja 200. letnico prve uprizoritve Sveta noč.

Foto: Marjan Urbas


To spletno mesto uporablja spletne piškotke. Z nadaljevanjem uporabe spletnega mesta dajete soglasje za namestitev piškotkov na vašo napravo, s katero dostopate do spletnega mesta. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj.
Ne strinjam se s piškotki