Izpostavljamo

Božični koncert Šentviških slavčkov z gosti

Ivančna Gorica, 27.12.2018


Šentviški slavčki, ki letos praznujejo 30 let delovanja, so spet pripravili izjemen večer božičnih pesmi in bogatega izročila, ki ga prinaša praznični čas. Skupaj z zborovodkinjo Tanjo Tomažič Kastelic so v domači šentviški cerkvi pripravili prijeten program. Obiskovalce in goste je najprej pozdravil domači župnik Izidor Grošelj nato pa je sledil koncert božičnih pesmi Šentviških slavčkov in njihovih gostov.
Nastopila je župnijska dekliška pevska skupina, pod vodstvom Simone Zvonar. Na citre je igrala Eva Medved, zapel pa je tudi legendarni Aleksander Mežek. Zazvenela so njegove najbolj znane pesmi: Aleluja, moj Bog; Jeruzalem, Božično drevo, Naj le gorijo sveče prižgane in slednjič tudi nepozabna Julija. Koncert je postregel tudi z nekaj solisti – pri Slavčkih sta tako zapela Matej in Matic Šteh, pri župnijski dekliški pevski skupini Lucija Kramar, na bobne pa je igral Gašper Kastelic.
Po koncertu se je pred cerkvijo in v župnijskem domu nadaljevalo druženje pevcev in obiskovalcev, ki so si bili enotni, da je vsakoletni božični koncert Šentviških slavčkov nepogrešljiv del božične tradicije župnije Šentvid pri Stični.

Fotogalerija >>To spletno mesto uporablja spletne piškotke. Z nadaljevanjem uporabe spletnega mesta dajete soglasje za namestitev piškotkov na vašo napravo, s katero dostopate do spletnega mesta. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj.
Ne strinjam se s piškotki