Izpostavljamo

Tradicionalno predpraznično srečanje z duhovniki iz občine Ivančna Gorica

Ivančna Gorica, 19.12.2018


Včeraj se je župan Dušan Strnad že deveto leto srečal z duhovniki, ki delujejo po župnijah v občini Ivančna Gorica. Letošnjega prednovoletnega srečanja v Gostišču Štorovje, so se udeležili vsi duhovniki, prav tako sta sproščenem druženju prisostvovala opat Cistercijanskega samostana Stična Janez Novak in upokojeni opat Anton Nadrah.
Uvodoma se je župan Dušan Strnad vsem prisotnim zahvalil za udeležbo, kljub številnim obveznostim v tem adventnem času. Kot je dejal je velikokrat prav njihova vloga pri načrtovanju projektov občine neprecenljiva in nenadomestljiva. Občina Ivančna Gorica je tudi v letošnjem letu finančno podprla obdarovanje otrok po župnijah, pomagala pri obnovah cerkva, ki imajo status kulturnih spomenikov in sodelovala pri organizaciji novomašnih slovesnosti Primoža Megliča in p. Jona Veneta.
Župan je v nadaljevanju prisotne seznanil še o nekaterih infrastrukturnih projektih, kjer bo sodelovanje občine z župnijami in samostanom še kako dobrodošla. Eden ključnih projektov pri ureditvi prometne zagate v samem centru Ivančne Gorice je nadaljevanje izgradnje zahodne obvoznice. Poleg nadvoza čez železniško progo, se bo zgradila povezovalna cesta proti Stični (natančneje proti Marofu), ki bo potekala v večini po samostanskih zemljiščih. Občina bo skupaj z župnijo Višnja Gora razširila cesto in uredila parkirišče pri nekdanji mežnariji pri župnijski cerkvi sv. Tilna.
Za povabilo se je v imenu vseh prisotnih zahvalil stiški opat. Županu je čestital za ponovno izvolitev na lokalnih volitvah in zaželel še naprej uspešno vodenje občine, ki se razteza kar na dve škofiji, ljubljansko in novomeško.
Prisotni so predvsem obilo zdravja namenili tudi msgr. Jožetu Kastelicu, ki prav v teh dneh praznuje svoj osebni praznik.

To spletno mesto uporablja spletne piškotke. Z nadaljevanjem uporabe spletnega mesta dajete soglasje za namestitev piškotkov na vašo napravo, s katero dostopate do spletnega mesta. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj.
Ne strinjam se s piškotki