Izpostavljamo

24. Božično – novoletni koncert Godbe Stična

Ivančna Gorica, 18.12.2018


Več kot petdeset godbenikov Godbe Stična je minuli vikend na odru stiške kulturne dvorane zopet navdušilo občinstvo na božično – novoletnem koncertu. Tudi letošnji, že 24. zapovrstjo, je bil razdeljen na dva dela in sicer v soboto, 15. decembra in v nedeljo 16. decembra. Sobotnemu je prisluhnil župan Dušan Strnad, nedeljskemu pa podžupan Tomaž Smole.
Godbeniki so pod vodstvom kapelnika Vladimirja Škrleca ponovno navdušili vse prisotne z bogatim izborom opernih in koncertnih uspešnic. Od Dunajskega valčka, Radetzky marsch-a, Čebelice Maje, Pink Panterja, Bele snežinke, Silvestrskega poljuba do Svete noči. V goste so tokrat povabili glasbeno skupino Vesela nevesta, s katero so združili moči s skladbami primernimi za ta praznični čas. Vokalna skupina, ki jo sestavlja pet pevcev in štirje instrumentalisti, katere večina prihaja prav iz domačega Kulturnega društva Stična.
Godba Stična je v letošnjem letu v svoje vrste sprejela štiri nove člane in sicer Andrejo Eršte na tenor saksofonu, Blaža Novak Rudiča na trobenti, Mio Vrabič na klarinetu in Filipa Piliha na trobenti.

Ob zaključku ni šlo brez zahvalnih besed donatorjem in sponzorjem, še posebej pa so se zahvalili Občini Ivančna Gorica, ki je letos financirala nakup novega glasbila bariton – saksofon, na katerega bo z veseljem igral Jošt Marinko. Zahvalili so se tudi kapelniku Škrlecu in predsedniku Matjažu Kastelicu, ki je že sedmo leto na čelu godbe.

Koncertu, ki ga je povezovala Ana Jerina, sta se na koncu pridružila še vsem poznana mojstra Pat in Mat iz animirane serije »A je to«, ki sta ob zvokih godbe na hudomušen način, a žal neuspešen, sestavljala leseno skulpturo.

Fotogalerija >>To spletno mesto uporablja spletne piškotke. Z nadaljevanjem uporabe spletnega mesta dajete soglasje za namestitev piškotkov na vašo napravo, s katero dostopate do spletnega mesta. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj.
Ne strinjam se s piškotki