Izpostavljamo

Učenci iz občine Markt-Hirschaid na izmenjavi v šentviški šoli

Ivančna Gorica, 04.10.2018


Minuli teden so se učenci partnerske šole Grund- und Mittelschule Hirschaid mudili na izmenjavi v Šentvidu pri Stični. Štirinajst učencev v spremstvu dveh učiteljev je spoznavalo šolo v Šentvidu ter uživalo v odkrivanju zanimivih krajev v bližnji in daljni okolici. OŠ Ferda Vesela je v izmenjavi sodelovala z devetošolci, ki obiskujejo izbirni predmet nemščina.
Nemški učenci so že prvi dan prihoda skupaj z učenci in vodstvom OŠ Ferda Vesela odkrivali lepote občine Ivančna Gorica, saj so si poleg Šentvida ogledali tudi Muzej na prostem, Jurčičevo domačijo na Muljavi ter odkrivali podzemne lepote Krške jame. Prijetno druženje so nato nadaljevali v Lavričevi koči na Gradišču.
Dnevi izmenjave so nato minevali v izvajanju različnih aktivnosti, ki spodbujajo k spoznavanju različnih držav, kultur, jezikov in navad, kar je tudi bistvo izmenjav, ki jih podpira EU. Skupino učencev je tako pot vodila tudi v naše glavno mesto Ljubljana, zadnje dni pa so učenci preživeli v spoznavanju Postojnske jame in slovenskega Mediterana s Piranom, Izolo, Portorožem in Koprom. Prijetno druženje ob resnično lepem in toplem vremenu je prehitro minilo, saj so se prijatelji iz Hirschaida v petek že poslovili od svojih gostiteljev a sklenili, da se v prihodnje gotovo zopet snidejo.

To spletno mesto uporablja spletne piškotke. Z nadaljevanjem uporabe spletnega mesta dajete soglasje za namestitev piškotkov na vašo napravo, s katero dostopate do spletnega mesta. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj.
Ne strinjam se s piškotki