Za nami je šesti pohod po Krožni pešpoti Prijetno domače

Ivančna Gorica, 09.05.2018


Šesti množični pohod po Krožni pešpoti Prijetno domače, ki sta ga organizirala Občina Ivančna Gorica in Zavod Prijetno domače, v sodelovanju z Gorniškim klubom Limberk Ivančna Gorica ter Planinskima društvoma Polž Višnja Gora ter Šentvid pri Stični, je potekal minuli konec tedna, med 4. in 6. majem.
V vseh treh dneh se je pohoda udeležilo več kot 150 pohodnikov. Dnevno se je pohoda udeležilo od 40 do 60 pohodnikov. Vseh dvanajst krajevnih skupnosti, oziroma vseh dvanajst info točk na Krožni pešpoti Prijetno domače je letos uspelo v treh dneh obiskati 28 udeležencem.
Navigacijske naprave so pokazale, da so pohodniki v dobrih 34 urah ter po približno 3000 višinskih metrov vzponov in 2640 višinskih metrih spustov prehodili nekaj več kot 100 km poti. Zaključek tridnevnega pohoda je potekal na izletniški točki na Gradišču nad Stično. Zbrane pohodnike je nagovoril župan Dušan Strnad, ki jim je čestital za prehojeno pot, najbolj vztrajnim 28 pohodnikom pa se je še posebej zahvalil s priznanjem za uspešno prehojeno pot in obisk vseh 12-ih info točk na krožni pešpoti. Posebno priznanje je prejelo pet pohodnikov, ki so krožno pot v celoti prehodili že peto leto, seveda pa je posebno pohvalo zaslužila tudi deseterica, ki je bila do sedaj na vseh šestih pohodih. Župan se je ob tej priložnosti zahvalil tudi vsem gostoljubnim krajanom in društvom, ki so še dodatno popestrili tridnevni pohod po občini.

In kdo so bili najbolj vztrajni pohodniki na 6. pohodu po Krožni pešpoti Prijetno domače?
Majda in Polde Sadar, Slavka in Anton Fortuna, Ivanka in Lojze Fortuna, Ana in Tone Prosen, Irma Sterle Erjavc in Stane Erjavc, Karmen Plut, Katja Hotko, Marinka Kralj, Andreja Zorec, Jože Gregorič, Anton Zupančič, Alojz Hribar, Milan Kastelic, Anton Vencelj, Rado Kralj, Andrej Hernec, Janez Golf, Anton Košiček, Alojz Šinkovec, Boštjan Medvešek, Ivan Janez Čebular, Janez Mežan in Miha Genorio.
Priznanje za petkrat prehojeno Krožno pešpot Prijetno domače so prejeli:
Majda in Polde Sadar, Jože Gregorič, Anton Vencelj in Andrej Hernec.

Priznanje za udeležbo na vseh šestih dosedanjih pohodih pa so prejeli:
Tone Košiček, Alojz Šinkovec, Janez Golf, Miran Slana, Rado Kralj, Janez Mežan Ana in Tone Prosen ter Slavka in Anton Fortuna.

Iskrene čestitke vsem nagrajencem!

Zanimivi podatki:
  • ob otvoritvenem pohodu je celotno pot v 3 dneh prehodilo 19 pohodnikov;
  • na drugem pohodu je celotno pot prehodilo 34 pohodnikov;
  • na tretjem pohodu jih je bilo 27:
  • na četrtem pohodu je s celotno potjo opravilo rekordnih 42 pohodnikov;
  • na petem pohodu 34 pohodnikov;
  • na letošnjem šestem pohodu pa 28 pohodnikov;
  • kar 10 pohodnikov je celotno pot prehodilo že šesto leto zapored;
  • skupno je za pohodniki sedaj že preko 600 km poti in 18000 višinskih metrov.
Nadejamo se, da se nam v prihodnjem letu zopet pridružijo tako naši stari znanci, kot tisti, ki si želijo pot prehoditi prvič. Veseli nas, da so se nam na pohodu pridružili pohodniki tudi iz drugih krajev in občin. Upamo, da o svojem zadovoljstvu in izkušnji povedo tudi ostalim, željnim rekreacije, da se na naslednji 7. pohod zopet odpravimo v tako lepem številu.

Spodaj objavljamo tudi reportaže iz vseh treh dni:

Reportaža 1. dne >>


Reportaža 2. dne >>


Reportaža 3. dne >>To spletno mesto uporablja spletne piškotke. Z nadaljevanjem uporabe spletnega mesta dajete soglasje za namestitev piškotkov na vašo napravo, s katero dostopate do spletnega mesta. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj.
Ne strinjam se s piškotki