Župan sprejel učence iz pobratene občine Hirschaid

Ivančna Gorica, 19.04.2018


V tem tednu sta Osnovna šola Stična in Srednja šola Josipa Jurčiča gostili obisk učencev iz partnerske šole iz Hirschaida. V mednarodni izmenjavi učencev je sodelovalo 20 učencev iz Realschule Hirschaid, ki so našo občino obiskali pod spremstvom svojih učiteljev. Naši učenci in dijaki so sovrstnike iz Nemčije gostili tudi na njihovih domovih.
V četrtek, 19. aprila 2018, so se učenci že tradicionalno udeležili sprejema pri županu Dušanu Strnadu, ki je dijakom predstavil zgodovino pobratenja obeh občin, ki bo v naslednjem letu obeležilo 20-let prijateljstva. Kot je povedal župan, so prav mladi garancija za prijateljski odnos med slovensko in nemško občino v prihodnosti. Ob zaključku sta se predstavnika slovenskih in nemških šolarjev županu še zahvalila za finančno podporo pri organizaciji izmenjave.
V teh dneh so si učenci poleg lepot naše občine ogledali še glavno mesto Ljubljana, kobilarno Lipica, Piran in Portorož. Sodelovali so tudi pri pouku na Osnovni šoli Stična in Srednji šoli Josipa Jurčiča.
     


To spletno mesto uporablja spletne piškotke. Z nadaljevanjem uporabe spletnega mesta dajete soglasje za namestitev piškotkov na vašo napravo, s katero dostopate do spletnega mesta. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj.
Ne strinjam se s piškotki