10 let Župnijske karitas Šentvid pri Stični

Ivančna Gorica, 16.04.2018


Minulo soboto je v dvorani Župnijskega doma Šentvid pri Stični potekal dobrodelni koncert »Odpri srce in oči« ob 10-letnici delovanja Župnijske karitas Šentvid pri Stični. Zbrana sredstva na koncertu bodo namenjena pomoči ljudem v stiski.
Tako kot vsako leto, so se tudi letošnjem dobrodelnemu koncertu, odzvali številni glasbeniki in pevski zbori šentviške fare, ki so poskrbeli, da so obiskovalci preživeli prijeten glasbeno – dobrodelni večer. Uvodoma so melodije iz miniaturnih zvonov izvabljali pritrkovalci iz Doba, za njim pa so se na odru zvrstili: Ženski in Moški pevski zbor Vidovo, Otroška folklorna skupina Vidovo, Mešani pevski zbor Sončni žarek Društva upokojencev Šentvid pri Stični, Mladinski pevski zbor Župnije Šentvid, Moški pevski zbor Dob, Vokalna skupina Šentviški slavčki, Moški pevski zbor Prijatelji, ansambel Nipera, Žiga Rojec ter Andraž Mostar, David Strah in Martin Vencelj na harmoniki. S pesmijo, ki jo je napisala Dragica Šteh, »Odpri srce, odpri oči«, so se premierno predstavile tudi članice Župnijske karitas Šentvid. Od zdaj naprej jo bodo uporabljale kot himno. Večer sta popestrila še »zakonca« Nace in Francka s hudomušnimi vložki, skozi desetletno zgodovino delovanja šentviške karitas pa sta obiskovalce popeljali Jožica Jevnikar in Lojzka Sever.
Naj omenimo, da so v desetletnem obdobju prosilcem pomoči razdelili preko 30.000 kilogramov hrane, izdelali klančino za invalide v župnijsko cerkev, pomagali prizadetim ob naravnih nesrečah, požarih, boleznih, preskrbeli drva za ogrevanje in sofinancirali nakup invalidskega vozička. Posojajo tudi dve bolniški postelji ter plačujejo topel obrok starejši osebi. Za večje praznike obiščejo in obdarijo bolne in starejše šentviške farana, za katere enkrat letno organizirajo srečanje, otrokom iz socialno šibkih družin pa preskrbijo Miklavževo darilo in še bi lahko naštevali.
Številne obiskovalce so na večeru dobrodelnosti pozdravili nekdanji generalni tajnik Slovenske karitas Imre Jerebic, predsednik škofijske karitas Marko Čižman, šentviški župnik in predsednik Župnijske karitas Šentvid Izidor Grošelj ter župan občine Ivančna Gorica Dušan Strnad. »Z velikim veseljem sem se odzval povabilu na današnji čudoviti večer, ki je namenjen dobrodelnosti in srečanju med nami vsemi, ki želimo tej družbi vse dobro«, je v uvodu svojega govora dejal župan Dušan Strnad. »Tudi sam sem nekaj let deloval v dobrodelni ustanovi in vem, da tisti ljudje, ki resnično potrebujejo pomoč to niti ne povejo. Treba jih je poiskati. Vesel sem, da v šentviški fari deluje dobrodelna organizacija Karitas, da so med nami ljudje, ki znajo prisluhniti ljudem v stiski.« Ob zaključku nagovora se je vsem sodelavcem Župnijske karitas Šentvid pri Stični zahvalil za njihov trud, nesebičnost in voljo pomagati sočloveku v vsakem trenutku.
Čestitkam zahvale se je pridružil tudi župnik in predsednik šentviške karitas Izidor Grošelj, ki se sodelavkam zahvaljuje za ves trud, prostovoljno delo in dobro voljo, ki jo vnašajo v župnijo. »Iz srca sem hvaležen Vam in pokojnemu župniku g. Jožetu Grebencu, s katerim ste pred desetimi leti ustanovili župnijsko karitas Šentvid pri Stični«, je še dodal Grošelj.

Fotogalerija >>To spletno mesto uporablja spletne piškotke. Z nadaljevanjem uporabe spletnega mesta dajete soglasje za namestitev piškotkov na vašo napravo, s katero dostopate do spletnega mesta. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj.
Ne strinjam se s piškotki