Občini Ivančna Gorica in Žirovnica o prihajajočem svetovnem dnevu čebel

Ivančna Gorica, 05.12.2017


V ponedeljek, 20. 11. 2017, se je župan Dušan Strnad skupaj s sodelavci, na pobudo predsednika Čebelarske zveze Slovenije Boštjana Noča, udeležil delovnega sestanka z vodstvom Občine Žirovnica.
Pogovor je tekel na temo čebelarskega turizma, svetovnega dneva čebel in sodelovanju med občinama v tem delu. Župan Žirovnice Leopold Pogačar je uvodoma predstavil občino in njihove aktivnosti v zvezi gradnje čebelarskega parka na Breznici, razvoju produktov čebelarskega turizma in prve obeležitve svetovnega dneva čebel na Breznici. V nadaljevanju je župan Občine Ivančna Gorica Dušan Strnad predstavil aktivnosti in priprave v zvezi s projektom postavitve spominskega obeležja kranjski čebeli, ki bo potekalo, 18. maja naslednje leto, v starem mestnem jedru Višnje Gore.
Vodstvi obeh občin sta si na delovnem sestanku izmenjali tudi ideje, izkušnje in poglede. Ob zaključku sestanka so se še dogovorili tudi za konkretno sodelovanje zavodov za turizem iz obeh občin.

To spletno mesto uporablja spletne piškotke. Z nadaljevanjem uporabe spletnega mesta dajete soglasje za namestitev piškotkov na vašo napravo, s katero dostopate do spletnega mesta. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj.
Ne strinjam se s piškotki