Izpostavljamo

Medgeneracijsko druženje v Ivančni Gorici

Ivančna Gorica, 09.09.2017


Občina Ivančna Gorica in Svet župana za starosti prijazno občino sta v petek, 8. septembra 2017, že peto leto zaporedoma na Sokolski ulici v Ivančni Gorici priredila medgeneracijsko – kulturno srečanje pod geslom VSI SMO ENA GENERACIJA.
Na ploščadi pred občinsko stavbo sta zbrane uvodoma nagovorila župan Dušan Strnad in predsednica Sveta za starosti prijazno občino, Milena Vrenčur. Po besedah župana že slogan prireditve pove, da smo vsi ena generacija. V preteklosti so se ljudje posluževali drugačnega načina druženja. Danes pa, ko je tempo življenja hitrejši, se ljudje bolj zapiramo vase. Vseeno pa moramo spodbujati medsebojno sodelovanje, prijateljstvo in pomoč. Ravno takšne prireditve so priložnost, da se na to opozori. Veseli ga tudi, da je obiskovalcev iz leta v leto več in s tem zavedanja, da nismo sami in si lahko, če smo v težavah, med seboj pomagamo.
V nadaljevanju programa je sledila glasba, petje, ples in smeh. Na odru so se predstavili Vrtec Ivančna Gorica, Osnovna šola Stična, Osnovna šola Ferda Vesela Šentvid pri Stični, Vzgojno izobraževalni zavod Višnja Gora, Varstveno delovni center Želva, Ljudski pevci Studenček, Ženski pevski zbor Harmonija, Moški pevski zbor Dob, Mešani pevski zbor Sončni žarek Društva upokojencev Šentvid pri Stični, Plesni klub Guapa in Društvo Šola zdravja Ivančna Gorica. Šola zdravja je vseslovenski projekt, ki se hitro širi po vsej Sloveniji in tudi po naši občini. Člani društva so na petkovi prireditvi prikazali nekaj gibalnih vaj, s katerimi so telovadili tudi obiskovalci.

Fotogalerija >>To spletno mesto uporablja spletne piškotke. Z nadaljevanjem uporabe spletnega mesta dajete soglasje za namestitev piškotkov na vašo napravo, s katero dostopate do spletnega mesta. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj.
Ne strinjam se s piškotki