Izpostavljamo

Uspešno zaključen projekt izgradnje kanalizacije v Krajevni skupnosti Stična

Ivančna Gorica, 30.06.2017


Občina Ivančna Gorica in Krajevna skupnost Stična sta v četrtek, 29. junija, pri gasilskem centru Stična pripravila zaključno prireditev, s katero sta obeležila veliko pridobitev za Krajevno skupnost Stična. V uporabo sta predala novo izgrajeno kanalizacijsko omrežje za 3. in 4. fazo v Stični. Na novo omrežje se bo tako priključilo 58 gospodinjstev oziroma 186 populacijskih enot.
Izgradnja kanalizacije se je začela jeseni leta 2016 in se zaključila pred mescem dni. Projekt je bil ločen v dve gradbeni fazi in sicer je 3. faza zajemala izgradnjo kanalizacije od Vzgojno-izobraževalnega centra Ivančna Gorica do gasilskega centra v Stični, medtem ko je 4. faza zajemala izgradnjo za Samostanom Stična v vasi Gabrje pri Stični. V času gradnje sta bila položena skoraj dva kilometra kanalizacijskega omrežja in še okrog 400 metrov cevi za padavinsko vodo iz območja Vira pri Stični in Gabrja. V fazi gradnje se je izvedla tudi makadamska pešpot in kolesarska steza med šolskim centrom in Stično v dolžini 780 m.
Župan Dušan Strnad je ob uspešno zaključenem projektu 3. in 4. faze dejal, da je Občina sočasno obnovila še omrežje elektronskih komunikacij in energetskega omrežja, vodovodno omrežje, javno razsvetljavo ter popolno obnovo cestnega (asfaltnega) omrežja, ki je bilo prizadeto v času gradnje. Vrednost investicije je stala 860 tisoč evrov in je bila v celoti financirana iz proračuna Občine Ivančna Gorica, je še dodal Strnad.
S strani izvajalskega podjetja je zbrane nagovoril direktor tehničnega sektorja Javnega komunalnega podjetja Grosuplje, Tomaž Rigler, ki je bil na tem projektu tudi odgovorni vodja del. Po njegovih besedah je gradnja potekala po načrtih, nekoliko je bila otežena le zaradi kamnitega območja.
Navzoče je nagovoril tudi Borut Finec, predsednik Krajevne skupnosti Stična, ki je izrazil svoje navdušenje nad novo pridobitvijo v krajevni skupnosti in se zahvalil krajanom za razumevanje in pomoč v času gradnje. Posebno zahvalo pa je izrekel županu in strokovnim sodelavcem občinske uprave.

To spletno mesto uporablja spletne piškotke. Z nadaljevanjem uporabe spletnega mesta dajete soglasje za namestitev piškotkov na vašo napravo, s katero dostopate do spletnega mesta. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj.
Ne strinjam se s piškotki