Izpostavljamo

Zaključek študijskega leta UTŽO Ivančna Gorica

Ivančna Gorica, 31.05.2017


Konec meseca maja se že tradicionalno zaključi študijsko leto za članice in člane Univerze za tretje življenjsko obdobje Ivančna Gorica. Sklepna prireditev je potekala v torek, 30. maja 2017, v Župnijskem domu v Stični.
Po uvodnem pozdravu predsednice UTŽO Ivančna Gorica Jožice Lampret, je zbrane nagovoril podžupan Občine Ivančna Gorica Tomaž Smole. Slednji je še posebej izpostavil zadovoljstvo nad uspešnim delovanjem univerze, ki ima vsako leto več aktivnosti. »Pomembno je, da se družite, vztrajate in vam polagam na srce, da to delate tudi v prihodnje. Ne zapirajte se v meja svojih domov, svojih znancev, ampak raziskujte, smejte se, pojte, družite in se imejte lepo še naprej. Dlje ko boste aktivni, kasneje bo prišla faza, ko boste morali potrebovati pomoč«. Ob zaključku jim je še enkrat čestital ob zaključku študijskega leta ter jim zaželel prijetne počitnice.
Iz poročila predsednice je bilo razvidno, da društvo, ki šteje 109 članov, s svojim programom vzpodbuja in omogoča aktivno izobraževanje, vključenost v družbo in zdrav življenjski slog starejših. Svoje cilje uresničuje v študijskih krožkih, mesečnih predavanjih z različnih področjih, organizacijo strokovnih ekskurzij, tedensko vodeno vadbo in nordijsko hojo. V študijskem letu 2016/2017 je delovalo 12 študijskih krožkov, v katerih je bilo vključenih 78 članic in članov, ki so skupaj realizirali 588 študijskih ur.
Program so oblikovale članice Ženskega pevskega zbora Harmonija Ivančna Gorica pod vodstvom zborovodkinje Gabrijele Cedilnik in harmonikaš Ibro Hodžič iz Glasbene šole Grosuplje – podružnica Ivančna Gorica, pod mentorstvom Tanje Tomažič Kastelic.


To spletno mesto uporablja spletne piškotke. Z nadaljevanjem uporabe spletnega mesta dajete soglasje za namestitev piškotkov na vašo napravo, s katero dostopate do spletnega mesta. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj.
Ne strinjam se s piškotki