3. samostojni koncert Moškega pevskega zbora Dob

Ivančna Gorica, 02.12.2015


V nedeljo, 29. novembra 2015, so v prostorih Osnovne šole Ferda Vesela Šentvid pri Stični, člani Moškega pevskega zbora Dob pripravili že 3. samostojni koncert. Pevci so skozi pesmi opevali lepote narave, predvsem gora, zato so koncert poimenovali »V hribih se dela dan«.
Pevci Moškega pevskega zbora Dob so v štirih letih delovanja postali pomemben člen utripa v krajevnem dogajanju v Krajevni skupnosti Dob. S petjem bogatijo dogajanje v domačem kraju, radi pa se odzovejo tudi povabilu izven občine.
S prvo pesmijo so se pevci, pod vodstvom zborovodje Mateja Vovka, »z mini busom poslovili« in iz Šentvida pot nadaljevali proti Gorenjski, tudi do Kekčeve dežele, kjer so se srečali s Kekcem in Pehto. Prav slednja je poskrbela za številne humoristične vložke, ob snidenju pa pevce nagradila tudi s svojimi zeliščnimi »flaškami«.
Med koncertom so s svojimi veščinami večer popestrili Dobuski pritrkovalci, ki so iz zvonov zvabili čudovite in ubrane glasove. Z venčkom Kekčevih pesmi pa se je premierno predstavil tudi otroški pevski zbor iz Doba, ob glasbeni spremljavi Urške Petek. Posebni gostje večera so bili člani Mešanega pevskega zbora Kulturnega društva Nazarje.
S svojo prisotnostjo na koncertu sta večer obogatila podžupan Tomaž Smole in župan Dušan Strnad. Ob tej priložnosti so namreč organizatorji koncerta izkazali posebno pozornost svojima mladima sokrajanoma, letošnjima diamantnima maturantoma Andreji Grabnar in Martinu Čebularju. Obema je priložnostno darilo izročil predsednik KS Dob Jože Polončič, župan Dušan Strnad pa jima je podelil spominski kovanec v podobi občinske znamke Prijetno domače. Ob tem je povedal: »Trenutno se v občini ukvarjamo s prenosom znanja med generacijami, starejši prenašajo na mlajše, izjemno pa smo veseli, da za nami prihajajo mladi, ki z vsem srcem in vnemo delajo vsak v svojem kraju, sodelujejo v društvih in so garancija, da bo v naši občini še naprej prijetno domače. Zelo sem vesel, da so med mladimi posamezniki, kot sta diamantna maturanta iz KS Dob. Vsi smo lahko ponosni nanju, jaz osebno zelo, občina tudi, verjamem pa, da vi sokrajani še najbolj. Z veseljem jima izročam spominski kovanec Prijetno domače, naj vama bo v spodbudo, da bosta v življenju dosegla še veliko. Ponosni smo na vaju«, je še dodal župan Strnad.

Ob zaključku so vse skupaj še povabili v jedilnico na pogostitev in razstavo ročnih del sekcije »Papirčkarji«, ki deluje v okviru Kulturno športnega društva Dob.

Fotogalerija >>To spletno mesto uporablja spletne piškotke. Z nadaljevanjem uporabe spletnega mesta dajete soglasje za namestitev piškotkov na vašo napravo, s katero dostopate do spletnega mesta. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj.
Ne strinjam se s piškotki