Izpostavljamo

Iz 10. redne seje občinskega sveta

Ivančna Gorica, 27.11.2015


V sredo, 25. 11. 2015, so občinski svetniki, pred začetkom 10. redne seje, obiskali podjetje Livar d.d., kjer so se seznanili z načrti podjetja v prihodnje in potekom proizvodnih procesov. Sejo so nadaljevali v sejni sobi Občine Ivančna Gorica. Na dnevnem redu je bilo osem točk.
Osrednja točka dnevnega reda je bila Predlog proračuna Občine Ivančna Gorica za leto 2016. Občinski svet Občine Ivančna Gorica ga je sprejel soglasno in ga podal v javno razpravo v času od 26. 11. 2015 do 4. 12. 2015. V tem času predlog proračuna obravnavajo delovna telesa sveta, sveti ožjih delov občine ter zainteresirana javnost. Pisne pripombe in predloge se lahko do zaključka javne razprave posreduje županu Občine Ivančna Gorica. Način in rok za vlaganje pripomb in predlogov je objavljen na spletni strani Občine Ivančna Gorica.
Svetniki so še sprejeli Sklep o številu in višini štipendije iz proračuna Občine Ivančna Gorica za šolsko leto 2015/2016, na podlagi katerega se bo iz proračuna občine Ivančna Gorica podelilo 25 štipendij in sicer 15 štipendij za dijake/inje ter 10 štipendij za študente/ke. Znesek štipendije bo znašal 100 € na mesec oziroma 1.200 € na šolsko leto za posameznega dijaka/injo in študenta/ko.
S sprejetim sklepom o določitvi višine enkratne denarne pomoči za novorojence iz Občine Ivančna Gorica so svetniki določili višino enkratne denarne pomoči iz proračuna Občine Ivančna Gorica za novorojence, rojene od vključno 1. januarja 2016, ki sedaj znaša 200 € za posameznega novorojenca.
Svetniki so sprejeli še predlog Letnega programa športa v Občini Ivančna Gorica za leto 2016 in se seznanili z načrtom dela Zavoda Prijetno domače za leto 2016.

To spletno mesto uporablja spletne piškotke. Z nadaljevanjem uporabe spletnega mesta dajete soglasje za namestitev piškotkov na vašo napravo, s katero dostopate do spletnega mesta. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj.
Ne strinjam se s piškotki