V Šentvidu pri Stični pričeli z izdelavo mozaikov

Ivančna Gorica, 28.10.2015


Na pobudo župana Dušana Strnada so v tem tednu učenci Osnovne šole Ferda Vesela Šentvid pri Stični skupaj z vodjo projekta Jelko Rojec, pričeli z izdelavo mozaikov na novi podporni steni ob vzhodni strani šole in vrtca, ki je bila postavljena v času nove prometne ureditve v Šentvidu pri Stični.
Kot nam je zaupala vodja projekta, se je več kot trideset učencev, kljub času krompirjevih počitnic, angažiralo in začelo z izdelavo mozaikov. Slogan umetniških instalacij se glasi »Življenje našega drevesa«, mozaiki pa vsebujejo materiale iz keramike, prodnikov ter delno tudi kose lesa. Motivi v nišah si bodo sledili vse od začetka ko seme pade v zemljo, kali, zraste majhno drevo, nato zraste v večje, sledijo letni časi, drevo doživlja spremembe, je zavetje pticam in človeku, je nagajivo, domišljijsko, povezano z okoljem, doživi posek in predelavo v knjigo, …
Trenutno so v nišah izdelani trije mozaiki. Za 23 drugih niš so predlogi že pripravljeni, medtem ko se za ostalih osem še zbirajo. Le-te bodo pripravili v Vrtcu Čebelica Šentvid pri Stični in člani Kulturnega društva likovnikov Ferda Vesela.
Končni rok izdelave umetniških mozaikov je oktobra naslednje leto, ko bodo tudi obeležili 50-letnico nove šole in 220-letnico šolstva v Šentvidu.


To spletno mesto uporablja spletne piškotke. Z nadaljevanjem uporabe spletnega mesta dajete soglasje za namestitev piškotkov na vašo napravo, s katero dostopate do spletnega mesta. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj.
Ne strinjam se s piškotki