Aviratek 2015 tudi letos dobrodelen

Ivančna Gorica, 08.10.2015


Prostovoljno gasilsko društvo Šentvid pri Stični je za vse ljubitelje rekreacije, željnih novih dogodivščin in doživetij organiziralo že tretji tek z ovirami po okoliških poljskih in gozdnih poteh, poimenovan Aviratek 2015. Število udeležencev iz leta v leto narašča – preteklo soboto je tako po Šentvidu pri Stični teklo več kot 360 odraslih in nekaj več kot 80 otrok, za katere so organizatorji pripravili mini Aviratek.
Aviratek je t.i. dolenjski tek s premagovanjem najrazličnejših ovir postavljenih na območju Šentvida pri Stični in bližnjih vasi. Na njem so tekmovalci lahko preizkusili svojo vzdržljivost, in telesno moč ob tem pa doživeli pravo akcijo in avanturo. Po okoliških poljskih in gozdnih poteh, kjer je bilo potrebno preteči osem kilometrov dolgo progo, so tekmovalce, ki so tekli tudi v skupinah pričakale najrazličnejše ovire. Vse od bal sena in slame, do »jungle jimov« narejenih iz cevi fasaderskih odrov, drsalnic, bazena z blatno kopeljo, ognjene ovire in seveda pristnega električnega pastirja, ki je vsakega s preveč privzdignjeno zadnjico kaznoval po pastirsko.
Kot vsako leto je bil tudi letos Aviratek dobrodelen. Tokrat je dobrodelnost ostala v domačem kraju. Tako so letos šentviški gasilci skupaj z Občino Ivančna Gorica podelili bon v vrednosti 800 evrov Osnovni šoli Ferda Vesela Šentvid pri Stični, za dokončno poplačilo dvigala za gibalno ovirane učence, ki so ga v uporabo predali na letošnji prvi šolski dan. Bon je iz rok predsednika PGD Šentvid pri Stični Jožeta Anžlovarja in podžupana Tomaža Smoleta, v imenu šole prevzel pomočnik ravnatelja Anton Linec.
Ob izročitvi bona je podžupan Smole še enkrat čestital organizatorjem za vložen trud pri organizaciji prireditve, ki očitno postaja vse bolj priljubljena tudi v širšem slovenskem prostoru, obenem pa pohvalil odločitev, da letos sredstav od prijavnin udeležencev namenijo potrebam v domači občini. Še posebej ga veseli, ker so sredstva namenjena ranljivi skupini – gibalno oviranim učencem.

Dobrega nadaljnjega sodelovanja s šentviškimi gasilci pa si v bodoče želijo tudi na Osnovni šoli Ferda Vesela, ki v tem smislu vzgajajo tudi svoje učence, je ob prejemu bona povedal pomočnik ravnatelja Linec.

Fotogalerija >>To spletno mesto uporablja spletne piškotke. Z nadaljevanjem uporabe spletnega mesta dajete soglasje za namestitev piškotkov na vašo napravo, s katero dostopate do spletnega mesta. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj.
Ne strinjam se s piškotki