Izpostavljamo

Ivankin sejem zopet privabil številne obiskovalce

Ivančna Gorica, 28.03.2015


Danes je v Ivančni Gorici potekal že tradicionalni 8. Ivankin sejem. Številnim obiskovalcem je bila na osrednjem pomladanskem dogodku na ivanški tržnici na voljo pestra ponudba domačih pridelkov in izdelkov, na stojnicah pa so obiskovalci in kupci lahko občudovali in nakupovali številne velikonočne dobrote, ki so v pred-velikonočnem času še kako iskane.
Tudi letos so »Ivanko« obiskali člani Turističnega društva Ivančna Gorica, ki so nam s svojimi starinskimi vozili, t.i. kulcami prikazali kako je bilo na tržnici v starih časih. Ob tej priložnosti je častni občan občine Ivančna Gorica in dolgoletni sodelavec občinskega časopisa Klasje gospod Leopold Sever, predstavil novo knjigo »Z rekordi prijetno in domače«, v katerih je zbranih sto novih dosežkov in presežkov iz vsakdanjega življenja občanov občine Ivančna Gorica. T.i. Klasjeve rekorde gospod Sever objavlja v časopisu Klasje.

Klasjevi rekorderji

Leopold Sever

župan Dušan Strnad
Poleg bogate ponudbe na stojnicah, se je na odru pred Kulturnim domom odvijal pester kulturno-zabavni program, kjer se je pelo, plesalo in igralo. Program so popestrili člani Moškega pevskega zbora Prijatelji, Pevci ljudskih pesmi Studenček, Plesni klub Guapa in Glasbena šola Grosuplje – Podružnica Ivančna Gorica. Obiskovalce je pozdravil tudi župan Dušan Strnad, ki se je kasneje preizkusil tudi v obujanju starih običajev in sicer v sekanju pirhov. Obiskovalcem je bilo na voljo tudi prikaz krašenja velikonočnih pirhov.

 

Fotogalerija >>To spletno mesto uporablja spletne piškotke. Z nadaljevanjem uporabe spletnega mesta dajete soglasje za namestitev piškotkov na vašo napravo, s katero dostopate do spletnega mesta. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj.
Ne strinjam se s piškotki