Izpostavljamo

Srcu prijazna občina Ivančna Gorica

Ivančna Gorica, 09.09.2014


Občina Ivančna Gorica in Svet župana za starosti prijazno občino sta v petek že drugo leto zaporedoma na Sokolski ulici v Ivančni Gorici priredila medgeneracijsko – kulturno srečanje pod geslom VSI SMO ENA GENERACIJA. Ob tej priložnosti je občina pristopila k projektu Srcu prijazna občina, ki vključuje 300 odstotkov večjo varnost občanov doma, na poti in v tujini.
Uvodoma so zbrane nagovorili predsednica Sveta župana za starosti prijazno občino Milena Vrenčur, Ksenja Ramovš iz Inštituta Antona Trstenjaka, župan Dušan Strnad in predstavnik podjetja MiDS Andraž Ogorevc. Na ploščadi pred občinsko stavbo so se številnim obiskovalcem zvrstili nastopajoči vseh starostnih obdobij. Z nami so bili predstavniki Glasbene šole Grosuplje – Podružnica Ivančna Gorica, Kulturno društvo Harmonija, Srednja šola Josipa Jurčiča, otroci Vrtca Ivančna Gorica, Šentviški slavčki, Knjižnica Ivančna Gorica, Ljudski pevci Studenček in Plesna šola Guapa. Javnosti so se predstavili tudi oskrbovanci Dnevnega centra za starejše iz Šentvida pri Stični.
Ob tej priložnosti sta župan in predstavnik podjetja MiDS d.o.o., podpisala pogodbo za večjo varnost občanov in občank Ivančne Gorice. Gre za projekt iHelp in s tem podelitev certifikata »Srcu prijazna občina« občini Ivančna Gorica. Od zdaj si lahko vsak občan naloži brezplačno aplikacijo za telefon in že z enim samim klikom na mobilnem telefonu pomagamo rešiti življenje sebi, družinskemu članu, prijatelju ali neznancu. S klikom skrajšamo tudi čas reševanja do desetkrat ali več. Naj omenimo, da v projektu Srcu prijazna občina v Sloveniji sodeluje že 18 občin.

Fotogalerija >>To spletno mesto uporablja spletne piškotke. Z nadaljevanjem uporabe spletnega mesta dajete soglasje za namestitev piškotkov na vašo napravo, s katero dostopate do spletnega mesta. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj.
Ne strinjam se s piškotki