Izpostavljamo

Višnja Gora v novo leto tudi z info točko in novim krajevnim spomenikom

Ivančna Gorica, 11.01.2012


Tik pred prazniki, v četrtek 22. decembra je bila tudi v Višnji Gori odkrita info točka v obliki informativno-turistične table, ki so sedaj postavljene že v treh krajevnih skupnosti v občini. Tega dne so krajani Višnje Gore dobili tudi nov spomenik v obliki polža, ki je simbol mesta Višnje Gore. Slovesnemu dogodku sta prisostvovala tudi predsednik in podpredsednik Turistične zveze Slovenije.
Postavitev info točk v obliki informacijsko-turističnih tabel je skupni projekt Občine Ivančna Gorica in Občinske turistične zveze Ivančna Gorica, s katerim se želi v vseh krajevnih središčih občine obiskovalcem predstaviti glavne zanimivosti kraja in okolice. Info točke so izvirno delo domačega oblikovalca Roberta Kuharja, ki je kot avtor nove vidne podobe občine našel tudi rešitev za predstavitev turistične ponudbe v obliki info točk. Postavitev tabel je sofinancirana preko projekta Moj kraj - moj ponos, ki je prijavljen na razpisu Lokalne akcijske skupine Sožitje med mestom in podeželjem in predvideva sofinanciranje iz programa Leader in Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja.

Na slovesnosti ob odkritju sta zbrane krajane pozdravila predsednik domače krajevne skupnosti Luka Šeme in župan Dušan Strnad. Avtor informacijske table in spomenika v obliki polža, Robert Kuhar je predstavil svoj vidik novih pridobitev Višnje Gore in se ob tej priložnosti vsem zaslužnim za izvedbo projekta zahvalil za zelo dobro sodelovanje in opravljeno delo. V ponos, zlasti članom turističnih društev Višnja Gora in Polževo pa je bil obisk predsednika Turistične zveze Slovenije Petra Misije in podpredsednika Vlada Kostevca, ki sta ob tej priložnosti tudi spregovorila.
Kot že rečeno je ponudba turističnih zanimivosti v Višnji Gori od sedaj naprej dopolnjena še s kovinskim spomenikom v obliki polža. Podjetja Dolinox iz Dednega Dola je odlično izpeljalo zahtevno izdelavo iz inox elementov, skulptura pa je opremljena tudi s sodobnim sistemom led osvetlitve, kar spomeniku daj še posebno vrednost in zanimivost. Opravljeno delo je še toliko večji dosežek ker gre za izdelek velikih dimenzij. Polž stoji na meter visokem betonskem podstavku, je 270 cm širok, 200 cm visok, debelina kipa pa je 35 cm. Poleg krajevne skupnosti, občine in občinske turistične zveze so za postavitev spomenika zaslužni tudi nekateri pokrovitelji, poleg obeh udeleženih izdelovalcev, tudi podjetji Elvez in Ecoplin iz Višnje Gore.

Fotogalerija Info točka v Višnji GoriTo spletno mesto uporablja spletne piškotke. Z nadaljevanjem uporabe spletnega mesta dajete soglasje za namestitev piškotkov na vašo napravo, s katero dostopate do spletnega mesta. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj.
Ne strinjam se s piškotki